ZŠ s MŠ Jánosa Hetényiho s VJM Okoličná na Ostrove

Bejelentkezés
 • Karácsony 2015
  2015.12.22.

  Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!

  Új fényképek a Karácsony 2015 albumban

 • Szülők – Pedagógusok – Iskolabarátok batyubálja

  A Hetényi János Alapiskola és Óvoda Szülői Szövetségének jóvoltából az idén is megrendezésre került a szülők – pedagógusok – iskolabarátok batyubálja, ami már évek óta szép hagyománnyá vált iskolánkon. A kultúrházban este 8 óra magasságában gyülekezni kezdtek a vendégek, akiket iskolánk igazgatónője, Ódor Anikó köszöntött. Szavaiban megköszönte a szülőknek mindazt az áldozatos munkát, amit egész évben tettek, tesznek és reméljük, tenni is fognak az iskoláért és az óvodáért egyaránt. Köszönetét fejezte ki a támogatóknak is, akik értékes tomboladíjakat ajánlottak fel. Ezután az iskola táncos lábú lányai egy pörgős disco tánccal megnyitották a bált, majd kezdetét vette a hajnalhasadtáig tartó mulatozás, melyhez a talpalávalót a Ritmo zenekar szolgáltatta.

  Összességében elmondhatjuk, hogy egy remek, átmulatott éjszakát zártunk és reméljük, hogy mindenki jól érezte magát.       

 • Ünnepváró
  2015.12.11.

  Új fotók kerültek fel az  Ünnepváró albumba.

 • Gútai tudományos napok

  Iskolánk tanulói részt vehettek a gútai Nagyboldogasszony Egyházi Alapiskola és Gimnázium által megrendezett tudományos napokon, melynek keretében különféle érdekes előadásokat tekinthettek meg.  Hat tudományos előadást tartottak a magyarországi előadók, melyekből sajnos választani kellett, ugyanis a rendezvény időtartama nem engedte meg, hogy az összeset meghallgassák a tanulók. De hármat így is volt lehetőség megtekinteni.

  Az első előadás a kriminológiáról és annak érdekes ágazatairól szólt.  Természetesen a bűnözés, bűnelkövetés és annak módjai is szóba kerültek, de nem ez volt a fő mondanivaló, hanem inkább annak kiváltó okaira, lehetséges megelőzési intézkedéseire illetve az áldozattá válás elkerülési fortélyaira világított rá az előadó, valamint arra, hogy a büntetés nálunk sajnos nem mindig éri el a célját, hanem az emberből inkább bűnözőt farag.

  A második előadás útikalauz volt, egy pillanatra Izlandon érezhette magát az előadás résztvevője.
  Sok mindent megtudhattunk az ott élő emberek életéről, szokásaikról, vendégszeretetükről. Többek között megtudhattuk azt is, hogy az izlandi utak korlátlan urai a birkák és a kecskék, akik gyanútlan kíváncsisággal igyekeznek az úton haladó országjáró turista útjába állni.

  A harmadik előadás, amelyet Juhos Sándor világbajnok robotépítő tartott, a robotika és automatizáció tudományába engedett egy kis betekintést. A tanulókat lenyűgözték az ott hallottak és látottak, a tapsoló pók, a cigánykereket hányó és bukfencező robot, amely még balettmozdulatokat is képes volt utánozni.

  Az ilyen előadások rendkívül érdekesek és sokatmondóak. Köszönjük a lehetőséget, hogy tanulhattunk, remélhetőleg az elkövetkező években is részt tudunk venni ezen a színvonalas rendezvényen.

 • Meghívó

  A Hetényi János Alapiskola és Óvoda Szülői Szövetségének vezetősége szeretettel  meghívja Önt és kedves feleségét/férjét,valamint barátaikat a már hagyományosan megrendezésre kerülő szülők – pedagógusok – iskolabarátok batyubáljára,  amely 2015.december 5 – én 20:00 órától kerül megrendezésre az ekeli kultúrházban .

           Mindenkit szeretettel várunk.

 • 60 éves az ekeli Hetényi János Alapiskola és Óvoda

  Egy iskola életében az évfordulók olyan mérföldkövek, amelyeknél lehetőségünk van megállni egy pillanatra, visszapillantani két-három vagy akár hat évtizednyi történelmünkre is. A 2015. november 6-ai ünnepség is egy ilyen alkalom volt, amikor iskolánk immár 60 éves történetét ünnepeltük a helyi kultúrházban.

  Az ünnepség megnyitójaként iskolánk igazgatónője, Ódor Anikó üdvözölte az egybegyűlteket, akik jelenlétükkel emelték az esemény fényét. A házigazda őszinte örömével köszönte meg, hogy elfogadták a meghívást a falu elöljárói, az egyházak képviselői, a Komjáthy család tagjai, a testvérközségek képviselői, a nyugalmazott igazgatók, pedagógusok, alkalmazottak, a környékbeli iskolák igazgatói, a volt és a jelenlegi szülői szövetség elnökei és tagjai.

  Az igazgatónő köszöntője után községünk polgármestere, Fekete Iveta szólt az egybegyűltekhez. Köszöntője végén a falu nevében polgármesteri díjban részesítette id. Kulcsár Nándort, aki 40 évig pedagógusként, 27 évig pedig igazgatóként végezte munkáját. Kulcsár tanító bácsi – ahogy nekem örökre megmarad – meghatódva mondott köszönetet és beszédében felidézte az elmúlt 60 évet. Az emlékezés pillanatai után egy újabb meglepetés következett számára. Sokoldalú tevékenységéért – amit az iskola és a diákok érdekében tett – az iskola vezetősége valamint nevelőtestülete hálás köszönetét fejezte ki egy köszönőlevél és emlékplakett kíséretében.

  Ezután az igazgatónő megnyitotta Potháczky Angéla, volt diákunk képzőművészeti kiállítását, amit az ünnepség után mindenki megtekinthetett. Angi megható, rövid, de velős szavaiból megtudtuk, hogy számára az ekeli iskola volt „Az Iskola” eddigi tanulmányai során, melyre szívesen emlékezik vissza, a megszerzett tudásért, tanácsokért nagyon hálás egykori tanárainak.

  Ezt követően meghallgattuk, hogy miért jó (volt jó) ekeli diáknak lenni, Ferenczy Viktória, 9. osztályos tanuló, valamint Tarics Hortenzia, egykori diák tolmácsolásában. Viktóriától megtudtuk, hogy számára mennyi mindent adott az iskola kilenc év alatt, hálás tanítóinak a megszerzett ismeretekért, világszemléletért. Többek között ezek miatt búcsúzik majd fájó szívvel az alma matertől a tanév végén. Hortenzia azon diákok egyike, aki régen diákként jelenleg pedig pedagógusként van jelen az iskola életében. Elmondta, hogy nagyon jó tanárai voltak, akik nem csak tanították, hanem nevelték is az akkori ifjúságot. Visszaemlékezett a már eltávozott pedagógusokra is, akik szavai szerint „most velünk ünnepelnek.”

  A visszaemlékezések után következett a helyi óvodások és iskolások ünnepi műsora. Az ovisok aranyos őszi versikékkel és dalocskákkal készültek. Az iskola alsó tagozatos diákjainak feldolgozásában láthattuk Komjáthy István: A Napkirály lakodalma c. mondát. A felső tagozatos diákoknak köszönhetően visszacsöppentünk a pioníravatás éveibe és belekóstoltunk a disco korszakba is egy tánc erejéig. A színjátszó csoport jelenetben mutatta be, hogy mi történik, ha az egyik osztályt elönti a vízözön és láthattunk egy igazán kecses, zenés gimnasztika-bemutatót. A műsor lezárásaként meghallgattuk a felvidéki himnuszt és a Republic együttes egyik feldolgozását az iskola énekkarának előadásában.

  A kultúrműsor után az ünneplő közönség átvonult az iskola udvarára, ahol Ruža Nikolett, 9. osztályos tanulónk szavalata után megkoszorúztuk iskolánk névadójának emlékoszlopát. Ezután a vendégek az iskola folyosóján megtekintették az elmúlt 60 évről készített fotó- és tablókiállítást, valamint az 50-es évekből előkerült padokat, tankönyveket és füzeteket.

 • XIX. Hetényi János napok

  Az idei iskolaévben Szent András havának első hetében rendeztük meg a már hagyománnyá vált Hetényi napokat, iskolánk névadójára emlékezve, amit egybekötöttünk az iskola 60 éves évfordulójával.

  Az egy hetes program rendhagyó tanítási órákkal kezdődött, ahol felcserélődtek a szerepek, a diákok ültek be a katedra mögé, a tanárok pedig visszaültek az iskolapadba. A diákok élvezték, hiszen számon kérhették a tananyagot osztálytársaiktól, jegyeket adhattak… Bátran mondhatom, hogy nekünk, tanároknak is tetszett, hogy újra diákok lehetünk, jelentkezhetünk, sugdolózhatunk óra alatt. A szerdai napot a Kuttyomfitty társulat Kukorica Jancsi, a Vitéz! c. előadásával indítottuk, ami kellő humorral és tánccal volt fűszerezve. A gyereksereg nagyon örült, hogy őket is bevonták a történetbe. A nap az egészséges életmód jegyében folytatódott tovább, melynek keretében a gyerekek nagyon ötletes, kreatív zöldség- és gyümölcskompozíciókat készítettek. A csütörtöki napot zenés „ébresztővel” kezdtük Mészáros Tamás koncertjének köszönhetően. A diákok vele együtt énekelték a közismert slágereket. Ezután mérkőztek meg diákjaink mind tudásban, mind pedig sportban. A észjárásukat, olvasottságukat a műveltségi vetélkedő keretében mutathatták meg a felső tagozatos diákok. A vetélkedő témájául tíz mondát választottunk Komjáthy István: Mondák könyve c. művéből. Míg az egyik kategória (5-6. osztály) művelődött, a másik kategória (7-8-9. osztály) a tornatermet vette birtokba, ahol különböző staféta-versenyekben, labdajátékokban mérkőztek meg egymással. A nap végén következett a várva várt eredményhirdetés. A műveltségi vetélkedő I. kategóriájában a képzeletbeli dobogó legfelső fokára az  Esztergályos Tibor, Komjáti Edina és Kovács Mercédesz alkotta hármas állhatott fel. A II. kategóriában az első helyet Balogh Nóra, Cseh Eszter és Ferenczy Viktória szerezte meg.

  Már az elején említettem, hogy az idén ünnepeljük iskolánk fennállásának 60. évfordulóját. Ennek apropóján meghirdettük diákjaink között Az én iskolám c. esszéíró pályázatot és rajzpályázatot. A sikeres munkák készítőit is az eredményhirdetés alkalmával díjazták. A legjobban sikerült esszék közé került Balogh Tamás, Magyarics Karina (5. osztályos tanulók), Kollár Laura, Paluska Bernadett (6. osztályos tanulók), Antal Antónia, Mastiš Evelyn, Maszár Rebeka, Tanító Bernadett (7. osztályos tanulók), Németh Bence, Venth József (8. osztályos tanulók), Ferenczy Viktória és Ódor Bence (9. osztályos tanulók) munkája. A rajzpályázaton díjazták Németh Brigitta, Ódor Kristóf (1. osztályos tanulók), Gaál Dominik, Gaál Attila, Szolik Boglárka (2. osztályos tanulók), Gál Rebeka, Tóth László (3. osztályos tanulók), Földes Petra, Gubien Tímea (4. osztályos tanulók),Ódor Tamás (7. osztályos tanuló), Šípoš Veronika (8. osztályos tanuló) és Balogh Nóra (9. osztályos tanuló) rajzát. Az esszék és a rajzok is megtekinthetők az iskola folyosóján.

  Pénteken a rendezvénysorozat méltó lezárásaként megünnepeltük iskolánk 60. évfordulóját a helyi kultúrházban és megkoszorúztuk Hetényi János emlékoszlopát az iskola udvarán.

   

   

 • Iskolánk fennállásának 60. évfordulója

  2015. november 6-án ünnepeltük iskolánk fennállásának 60. évfordulóját. Erre az alkalomra készítettük el az elmúlt 60 év rövid összefoglalóját az alábbi bemutatóban:

  iskola_60.ppsx

 • Tollaslabda járási bajnokság
  2015.10.27.

  New photos were added to the album Tollaslabda járási bajnokság.

 • Meghívó az iskola fennállásának 60. évfordulójára

   

  „Nézz vissza most egy percre, nézz vissza az útra,

  Nézd meg, mit tett, mit alkotott a munka,

  Nézz vissza… aztán ismét csak előre,

  S indulj tovább az alkotó jövőbe.”

           Kiss Jenő

   

   

  Meghívó

   

  Az ekeli Hetényi János Alapiskola és Óvoda igazgatósága

  és Ekel Község Önkormányzata

  tisztelettel meghívja Önt

   

  az iskola 60. évfordulója alkalmából

  megrendezésre kerülő ünnepségre

   

  2015. november 6-án 10:00 órai kezdettel

  a helyi kultúrházba.

   

  Program

  Ünnepélyes megnyitó

  • Ódor Anikó, az iskola igazgatója
  • Fekete Iveta, Ekel község polgármestere
  • Kulcsár Nándor, az iskola nyugalmazott igazgatója

   

  Képzőművészeti kiállítás megnyitója Potháczky Angéla, volt diákunk munkáiból

  Miért jó (volt jó) ekeli diáknak lenni – diákok visszaemlékezései 

  Az óvodások és iskolások köszöntő műsora

  Hetényi János szobrának megkoszorúzása 

 • „English one“az iskolánkon

  Az angol nyelv oktatása iskolánkon digitális tananyag felhasználásával

        A 2015/2016-os tanévben iskolánk bekapcsolódott egy uniós projektbe, melynek keretén belül megismerkedtünk egy modern oktatási módszerrel – digitális tananyagok felhasználásával. Ezt a tananyagot kombinálva alkalmazzuk az angol órákon a tanulók nagy örömére. Így az órák érdekesebbek, élményszerűek a diákok számára.

        A projekten belül iskolánkba látogatott egy angol tanár, aki két rendhagyó bemutató órát tartott a 6. és a 9. osztályosoknak. A gyerekek örömmel együttműködtek a tanárral, élvezték az órát az elejétől a végéig.  Mindhárom angolt oktató pedagógusunk figyelemmel kísérte ezeket az órákat és sok ötletet merített belőlük.

        A gyerekek egy versenyen is részt vehetnek a projekten belül, ahol feladatokat oldanak meg, majd beneveznek a versenybe, ahol értékes díjakat nyerhetnek.

        A digitális tananyag mindenképpen színesíti, hatékonyabbá teszi az angol nyelv oktatását iskolánkon.

 • Adatok frissítése
  2015.09.10. Az aScÓrarend program adatai frissítve
 • Adatok frissítése
  2015.09.10. Az aScAgenda program adatai frissítve
 • Tanévnyitó

  Az iskola igazgatósága értesíti a tanulókat és a szülőket, hogy az ünnepélyes tanévnyitó 2015. szeptember 2-án 8.30 órakor kezdődik a kultúrházban.

 • Ha 2015, akkor a harmadik nyári tábor

  26 nappal a tanévzáró után végre elérkezett a vasárnap, amikor már csak egyet kellett aludni ahhoz, hogy hétfő reggel nyolc órakor elinduljon az autóbusz tele kalandvágyó gyerekekkel, felfedezni Svätý Jur környékét.

  Az odafelé vezető úton megálltunk Pozsonyban, ahol megnéztük a Markíza TV székhelyét és stúdióit, valamint ellátogattunk az állatkertbe és a dínóparkba, ahol még egy 3D-s vetítést is megnéztünk a dínók életéről. Délután fél négy magasságában érkeztünk meg a szálláshelyünkre, birtokba vettük a szobáinkat, kipakoltunk majd körülnéztünk a hotel körül és felsétáltunk a Biely Kameň romjaihoz, ami mindnyájunkat jól kifárasztott. A vacsora után, ahogy minden nap, úgy hétfő este is a kollektív foglalkozásoké, játékoké volt a főszerep. Ezek alkalmával jobban megismertük egymást és nagyon sokat nevettünk.

  Kedd, szerda és csütörtök délelőttönként fürödtünk a szálloda beltéri medencéjében, valamint kint játszottunk a foci-, röplabda- és teniszpályán. Kedden délután ügyességi és sportversenyeken mérhették össze erejüket és tudásukat a csapatok, melyekért jutalom is járt. Pici pihenő után lesétáltunk a városba fagyizni, körülnézni.

  Szerdán délután ragadozó madarak röptetését tekintettük meg a vöröskői vár lábánál, majd látogatást tettünk a várban is, ahol nagyon sok érdekességet tudtunk meg az évek során itt élt emberek életéről és a szobákat járva betekintést nyertünk mindennapjaikba.

  Csütörtök délután ismét buszra szálltunk és meg sem álltunk a Driny-cseppkőbarlangig. Csodálatos cseppkőlefolyásokat, cseppkőzászlókat, függőcseppköveket láttunk a barlangban, ahová 2000 év múlva visszavárnak bennünket, ugyanis akkor fog összeérni egy-egy alulról és felülről „növő” képződmény (ha 2000 év múlva nem is, de 1999 év múlva majd megnézzük, hogy mit alkotott a természet J).

  Péntek délelőtt összepakoltunk, átadtuk a szobáinkat és elindultunk hazafelé. Persze nem szerettük volna, hogy ilyen gyorsan vége legyen a tábornak, ezért egy kis kitérő még belefért, a Nagyszombat melletti kalandparkba. Itt aztán a kisebbek és nagyobbak is próbára tehették ügyességüket és kitartásukat a pályákon.

  Összegezve elmondhatjuk, hogy az idei nyári tábor is nagyon jól sikerült. Sok programban, játékban, nevetésben, szórakozásban volt részük a gyerekeknek és a pedagógusoknak egyaránt.

 • Június van. Vége a tanévnek. Itt az ideje az összegzésnek.

  A fotóalbumot lapozgatva megjelenik egy-egy program, kirándulás képe, az együtt megélt pillanatok, közös ünnepségeink… Visszatérnek az emlékek a sikeres versenyek utáni csillogó szemekről, az el nem készített házi feladatát magyarázó diákról, aki az ügyvédi vénáját próbálgatta…   

  A 2014/2015-ös iskolai évet 9 osztályban 127 tanulóval indítottuk el, közülük 18-an búcsúztak el alapiskolás éveiktől a tanévzáró ünnepségen. Nagy örömünkre a következő tanévben 19 elsős kisdiákot üdvözölhetünk majd iskolánkban.

   Hogy tanulóink jól érezzék magukat az iskolánkban, és „második otthonukként” tekintsenek rá, számos vonzó programot szerveztünk számukra idén is. Ilyen volt a budapesti jutalomkirándulás, a látogatás a gyallai csillagvizsgálóban, a színházi előadások megtekintése a Jókai színházban, a karácsonyi ünnepváró, az angol bemutató óra, az óvodásoknak tartott bemutató órák, a sítanfolyam, a karnevál, a már hagyománnyá vált mesevetélkedő a magyarországi Mocsa község és környező iskolák alsós diákjainak részvételével, a Föld napja, a természetiskola, a papírgyűjtés, a gyermeknap és az osztálykirándulások. Idén már 18. alkalommal emlékeztünk meg iskolánk névadójáról a Hetényi János napok keretein belül, amikor is a szülők betekintést nyerhettek az iskola falain belül folyó oktató-nevelő munkába, nagy hangsúlyt fektettünk az egészséges életmódra való nevelésre, sportoltunk, meghallgattunk egy nagyon tanulságos rendhagyó történelemórát és egy műveltségi vetélkedő formájában feldolgoztuk Mikszáth Kálmán néhány novelláját.

  Minden évben, ahogy az idén is megemlékeztünk az aradi vértanúkról és az     1848/49-es márciusi hősökről. Ünnepségeink között ott volt karácsonyi és az anyák napi műsor is. Részt vettünk a megyercsi sportnapon, ahol nagyon szép eredményt értünk el, valamint műsorunkkal gazdagítottuk a helyi falunapot is.

  Egy iskola életében talán a legfontosabb dolog a tehetséggondozás, mely évről évre meghozza gyümölcsét. Nagyon büszkék vagyunk diákjaink sikereire, akik szép eredményeikkel öregbítik iskolánk jó hírét mind a tanulmányi, mind a sportversenyeken. Diákjaink ebben az évben is ott voltak a Laki Matekon, a technika, az angol, a matematika, a biológia, a földrajz, a történelem és a fizika olimpián, a pytagoriádán, a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Versenyen, a Dobré slovo szavalóversenyen, a Vízváry Vilmos szavalóversenyen, valamint a 7 mérföldes csizmában heted7 határon át c. mesevetélkedőn, ahol egészen az országos fordulóig eljutottak a harmadik osztályos tanulók. Részt vettünk a Szép magyar beszéd és a Poznaj slovenskú reč járási fordulóján. Bekapcsolódtunk a Katedra folyóirat irodalmi és anyanyelvi versenyébe, ahol a hatodik osztályosokból verbuválódott csapatunk az országos megmérettetésig jutott. Sikeres pályamunkát küldtünk be a Katedra Alapítvány által meghirdetett esszéíró versenybe is. A sportversenyeken is szép számmal képviselték iskolánkat az ügyes diákok. Szép eredményeket hoztak a mezei futás, a bedminton, a lövészet, a gimnasztika és az atlétika versenyekről, a diákolimpiáról és a futballmérkőzésekről is. A lányok atlétika csapata eljutott a kerületi versenyre is, ahol sportgimnáziumokkal szemben is méltón megállták a helyüket.   

  Fontosnak tartottuk és az elmúlt tanévben is arra törekedtünk, hogy erősítsük a szülőkkel való kapcsolatot a szülői értekezletek alkalmával. Ezen alkalommal is szeretnénk megköszönni a kedves Szülőknek az önzetlen segítséget és támogatást.   

  Összegzésként elmondható, hogy iskolánk vezetősége, pedagógusai és diákjai ebben a tanévben sem tétlenkedtek, hanem tették a dolgukat, köszönet illeti ezért mindnyájukat.

  Végezetül kívánok minden kedves Diáknak és Kollégának kellemes, élményekben gazdag szünidőt. Vigyázzatok magatokra és egymásra, hogy szeptember 2–án kipihenve és nagy mosollyal köszönthessük majd az új tanévet.   

   

 • Természetiskolában jártunk

  Május közepén az alsó tagozatos tanulókkal természetiskolában voltunk. A gyerekek izgatottan készültek a nagy útra. Azon kívül, hogy sokat tartózkodtunk a természetben, hazánk pár nevezetességével is megismerkedtünk az egy hét alatt. Megtekintettük a trencséni és strečnói  várat. Sok érdekes dolgot is megtudtunk a várban élő emberek életéről. Mindkét helyen gyönyörködtünk a csodálatos kilátásban. Čičmany faluban egy egész délelőtt sétáltunk a kézzel festett régi házak közt. Megcsodáltuk a szlovák Betlehemet is, melyben kézzel faragott, egész falat beborító, mozgó képek voltak. Egyik délelőtt megmártóztunk a trencséni fedett uszodában. Ellátogattunk egy lovas farmra, ahol lehetőségük volt a gyerekeknek lovagolni is. A túrák során megcsodáltuk a természet szépségeit. Esténkét a szabadban sportoltunk. Aki még nem volt túl fáradt, az esténként bent versenyezhetett és táncolhatott. Az utolsó este a gyerekeknek rajzban és írásban kellett egy projektet készíteniük arról, hogy mi volt az, ami tetszett vagy nem tetszett nekik ez alatt az egy hét alatt. Ezt bemutatták a többieknek is. Nagy örömünkre mindenki jól érezte magát és rengeteg mesélnivalóval tért haza.

 • Járási atlétikaverseny
  2015.06.01.

  New photos were added to the album Járási atlétikaverseny.

 • Járási atlétika versenyen voltunk

  Az idei tanévben is részt vettünk a járási atlétika versenyen. A lányok csapatában nyolc tanuló képviselte iskolánkat: Balogh Nóra, Spitznágel Csilla, Križan Viktória, Tamáš Henrietta, Forgács Nikolett, Szabó Vivien, Gacsal Viktória és Venth Cyntia. A lánycsapat történelmi sikert ért el - 28 csapatból az 1. helyezést érte el, járási bajnok lett és iskolánkat képviselheti a kerületi bajnokságon. Az egyéni versenyekben is értünk el helyezéseket – Križan Viktória a krikettlabda dobáson a 2. helyet, súlylökésben a 3. helyet érte el.

    A fiúk csapata: Varga Attila, Prepletaný Róbert, Baranyovics Tamás, Matus Viktor, Szabó András, Paluska Ádám, Bohos Szilárd és Töltésy Csaba – 29 csapatból az előkelő 5. helyen végzett. Egyéni helyezések a fiúknál: Prepletaný Róbert magasugrásban a 3. helyezést érte el. Kis iskolánk részéről mindenképpen nagyon szép eredményeket értünk el ezen a versenyen, a tanulóknak és a felkészítő pedagógusaiknak gratulálunk!

 • Föld napja

  A Hetényi János Alapiskola és Óvoda ebben az évben is megrendezte a Föld napja eseményt, melynek egyik témája: „Alkoss hulladékból!”


  A világ környezet- és természetvédő társadalmának egyik legjelentősebb eseményén 1970 óta szerte a világon programokat, akciókat szerveznek, hogy felhívják a figyelmet bolygónk romló állapotára, valamint tegyenek valamit a Föld védelme érdekében.
  A Föld napja keretében olyan alkotásokat készítettek a kisdiákok, amelyek már egyszer „használt” anyagokból (pl. újságpapírból, műanyag flakonból, nylon szatyorból, ruhaanyagokból stb.) készültek. Az alkotások, amelyekből kiállítást is rendeztünk, érzékeltetik, hogy hulladékokból is készíthetünk még olyan dolgokat, amelyek hasznosak lehetnek, információkat közölhetnek.

  A művek elkészülte után aszfaltrajzokkal hívtuk fel  községünk lakosainak figyelmét a környezetvédelem fontosságára és a Föld napja 2015 eseménysorozatra az iskola előtti körforgalomban.

  A felső tagozat diákjai 2 programból választhattak:

  1. Föld napja kerékpártúra – „...mert a kerékpározás környezetbarát, formálja testünket és lelkünket, örömöt ad, megismertet, és csodás helyekre csalogat!”
  2. Föld napja gyalogtúra – ahol a 6,5 km-es táv teljesítése közben megtekintettük az elmúlt években kitakarított és rendbetett helyszíneket, községünk természeti szépségeit, érdekességeit.

  Reméljük, hogy a Föld napi rendezvényeinkkel sikerült környezetünk természeti értékeire, azok megóvására felhívni a figyelmet.